اسانس Savory

به عنوان اسانس غذاهای آماده ، اسانس سوپ ، اسانس اسنک و چیپس ، اسانس آجیل و خشکبار ، گوشت ماهی ، پنیرها ، دوغ ، اسانس سس ها ، سالاد ، افزودنی ادویه جات ، ترشیجات ، شورها و … است.

به ندرت می توان دامنه ای به وسعت صنعت savory و تعدد اسانس های مورد مصرف در آن یافت. هم اکنون، نام این صنعت که هر محصولی جز محصولات شیرین را در خود جای داده،بر بسیاری از کارشناسان صنایع غذایی هم پوشیده است. به منظور تسهیل، دسته savory خود به 5 زیر شاخه تقسیم می گردد.

چاشنی ها، به عنوان مثال: مگی، خردل، کچاپ، سس مایونز و …
غذاهای آماده به طبخ، مانند : وعده های غذایی آماده، پیتزا، سوپ و …
گوشت، مانند : سوسیس ، ژامبون گوشت ، پاته و …
ترشیجات، چون : خیار شور، پیاز، فلفل سبز، سبزیجات و …
اسنک ها، از قبیل : چیپس ، کراکر و …

وسعت خانواده savory شامل حال اسانس های به کار رفته در این محصولات نیز می شود. به عنوان نمونه، در یک روش، اسانس شوید را می توان از راه های گوناگونی مانند روغن های اصلی، اولئورزین، هر دو و یا اجزاء اصلی موجود در شوید تهیه نمود. علاوه بر آن در روشی دیگر، اسانس شوید می تواند از ترکیب ادویه جات گوناگون نیز تهیه گردد که نهایتا خود در سس شوید به کار برده می شود. با این پیش فرض، اسانس های سوئیس آروم  در دسته savory طبقه بندی شده اند. به همین منظور محصولات نوع اول را اسانس (شوید) و دسته دوم را ادویه مخلوط اسانس شوید نامیدیم.

ادویه جات : مخلوط ادویه جات مختلف (بدون / با حلال) در این بخش قرار داده شده است.

اسانس savory: این دسته نیز از لحاظ اجزاء شباهت بسیار زیادی به چاشنی ها دارد. تفاوت این دسته با چاشنی (condiment) در آن است که رایحه متمایز به خود را داراست. از این جمله می توان به گوشت گوسفند، گوشت گاو، گوشت مرغ بدون چربی و غیره اشاره داشت.

اسانس چاشنی : این محصول در پی اضافه نمودن نمک ، پروتئین های گیاهی هیدرولیز شده (HVP)، عصاره مخمر و افزایش دهنده مزه مانند ریبوتید به وجود می آید. عمدتاً، چاشنی ها اسانس خاصی ندارند و به عنوان بهینه سازی عمومی مزه استفاده می گردند.