در سالیان اخیر دست اندرکاران در بخش های گوناگون تولید مواد غذایی شاهد افزایش تقاضای محصولات با طعم میوه های گوناگون بوده اند. اشتها و نیاز مصرف کنندگان برای امتحان مزه های جدید، به ویژه میوه های مناطق گوناگون و غالبا دور از دسترس، توام با رشد گردشگری به مکان های دور، نیز در ده سال گذشته به فلک کشیده است. به موازات آن که مصرف کننده با انواع متنوع و مشتقات میوه ها آشنا می شود، تقاضا برای کیفیت، و همچنین تمایز مشخصات، با توجه به نوع، دسته بندی و رسیدگی نیز فزونی می یابد. این اشتیاق عموماً، تولید کنندگان اسانس را به فکر ترکیب مزه میوه های دوردست و باب طبع با میوه ها و یا سایر مزه های محلی می نماید.
ترکیب اسانس میوه های استوایی با دسته ای از گیاهان و انواع چای های مزه هایی بسیار دلپذیر ایجاد می کند. بنابراین رایحه گل ها و مواد معطر قوی را می توان در نوشیدنی های تناسب اندام و چای ها استفاده نمود. علاوه بر این، طعم استوایی برای ایجاد عطر و طعم خوبی به غذاهای غنی شده از جمله انواع مواد تشکیل دهنده فعال (مواد معدنی، ویتامین ها، …) توصیه می شود.
لازم به تذکر است، به منظور ایجاد یک طعم و عطر ویژه، نوع، فرآیند رسیدن میوه، منشاء کشت و آنالیز اجزای تشکیل دهنده میوه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.